Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós kelt rétes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 10 dkg zsír
  • 175 g tejföl
  • 3 dl tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • csipet só

Töltelék:

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojássárgája

Locsolás

  • olvasztott zsír
  • tejföl

Elkészítése

Töltelék:

A túrót keverjük össze a cukorral és a tojássárgákkal, majd tegyük félre.

Tészta:

Az élesztőt futtassuk fel 1 dl langyos-cukros tejben. A felfutott élesztőt a liszttel, tojással, zsírral, tejföllel, a maradék tejjel, cukorral és csipet sóval gyúrjuk össze. Lágy tésztát dagasszunk, majd osszuk két részre. A tésztát kenjük meg langyos zsírral, takarjuk le és pihentessük fél órán át.

Formázás:

A megkelt tésztát nyújtsuk ki vékonyra. Locsoljuk meg langyos zsírral és pár kanál tejföllel, majd szórjuk meg a túrós töltelékkel. Csavarjuk fel és a tetejét is kenjük le langyos zsírral. Hagyjuk még fél órát kelni.

Sütés:

A rétest 180 fokra előmelegített sütőben süssük körülbelül 30 perc alatt aranybarnára. Langyosra hűlve szeleteljük és kínáljuk.

Tipp:

A túrós tölteléket gazdagíthatjuk mazsolával vagy reszelt citromhéjjal. Ha édesebben szeretjük, a tetejét sütés után megszórhatjuk porcukorral is.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/turos-kelt-retes/