Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós-mazsolás csiga és kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához:

  • 60 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 tojás
  • 120 g tejföl
  • 2 dl tej
  • 3 dkg friss élesztő
  • 5 dkg vaj

Kenéshez:

  • 10 dkg vaj
  • 1 evőkanál finomliszt

Töltelékhez:

  • 40 dkg túró
  • cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál búzadara
  • 5 dkg mazsola
  • 1 citrom leve és héja

A kiflik kenéséhez:

  • 1 tojás
  • 1 evőkanál tej

Elkészítése

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval bedagasztjuk a tésztát és jól kidolgozzuk.

A kenéshez a puha vajat a liszttel összekeverjük.

A tésztát 3 mm vastagra kinyújtjuk, majd a lisztes vajjal lenjük. Feltekerjük és 4 részre vágjuk.

A töltelék hozzávalóit csak jól összekeverjük.

2 darabot kör alakúra kinyújtunk, egymásra helyezzük és nyújtófával jól összesodorjuk. 8 cikkre vágjuk és a cikkek szélesebbik részén szétosztjuk a töltelék felét és feltekerjük őket.

A másik két tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. A megmaradt tölteléket egyenletesen rákenjük az egyik lapra és rátesszük a másikat, majd feltekerjük, ezután 2 cm vastag szeletekre vágjuk.

Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk a kifliket és a csigákat.

20 percig hagyjuk kelni, majd 190 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/turos-mazsolas-csiga-es-kifli/