Elkészítése
A lisztbe kis lyukat készítünk, majd abba tesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és a langyos tejjel meglocsoljuk. Ha megkelt az élesztő, akkor hozzáadjuk a többi alapanyagot és összegyúrjuk jól az egészet.
Nekem egy picit lágy lett, így adtam hozzá még egy kis lisztet.
Két részre osztjuk a kész tésztát.
Elkészítjük a tölteléket. A túrót kikeverjük a porcukorral, a citrom reszelt héjával, a liszttel és hozzáadjuk a tojásfehérjéből készített habot. Végül elkeverjük benne a mazsolát.
A tésztát tepsi méretűre (28*40 cm) nyújtjuk, amit sütőpapírral béleltünk. Megszórjuk zsemlemorzsával, ráöntjük a tölteléket és befedjük a másik kinyújtott tésztával. Finoman megszurkáljuk villával és egy órán keresztül pihentetjük.
Ha letelt az idő, akkor 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük kb 25-30 perc alatt. Minden sütő más, ezért végezzünk tűpróbát!
Langyosra hűtve szeleteljük.

