Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Rétesek

Túrós rétes (anyós recept)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 rétesrúdhoz: 8 réteslap 400 g sovány túró 0,5 marék mazsola (elhagyható) 2 tojás 3 ek tejföl 2 ek gríz 150 g porcukor (vagy szorbit) 1 citrom reszelt héja 0,5 csomag vaníliás cukor 50 g olvasztott vaj 1 dl étolaj porcukor, vagy szorbit a szóráshoz Elkészítése: A túróba belekeverjük a tojások sárgáját, a tejfölt, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.10.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

2 rétesrúdhoz:

  • 8 réteslap
  • 400 g sovány túró
  • 0,5 marék mazsola (elhagyható)
  • 2 tojás
  • 3 ek tejföl
  • 2 ek gríz
  • 150 g porcukor (vagy szorbit)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 0,5 csomag vaníliás cukor
  • 50 g olvasztott vaj
  • 1 dl étolaj
  • porcukor, vagy szorbit a szóráshoz


Elkészítése:

A túróba belekeverjük a tojások sárgáját, a tejfölt, az édesítőt, a grízt, a reszelt citromhéjat, a mazsolát és a vaníliás cukrot, majd villával alaposan összetörjük.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd összeforgatjuk a túrós keverékkel. Nedves, de kicsavart konyharuhára terítünk egy réteslapot, megkenjük az olvasztott vaj és az olaj keverékével, majd újabb 3 lapot terítünk rá.

Közben mindet egyenként megkenjük. Addig folytatjuk, míg az utolsó lap is sorra kerül.

Ráhalmozzuk a túrós keveréket úgy, hogy a lapok egyik széléből 3-4 centit kihagyunk. Ezt is lekenjük. A nedves konyharuhával,ó az ellentétes irányból feltekerjük a rudat, majd ugyanígy teszünk a másik rúddal is.

Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a rudakat, vigyázva, hogy azok ne érjenek össze a sütés közben. A rudak tetejét és oldalait is megkenjük. A hajtásoknak oldalt, alul kell lennie! Így a réteseink súlya nem engedi, hogy azok kibomoljanak.

190°-on aranysárgára sütjük.

Tálalás előtt szorbittal, vagy cukorral hintsük meg. Tanácsos kihűlve felszeletelni, mert úgy szebb, és könnyebb is!

[box style=”info”]Anyósom féltve őrzött füzetében őrzi receptjeit. Ebből másoltam ki a rétesét is.
Kedvemért cukor helyett édesítőt (szorbitot) használt.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is