Elkészítése
A töltelék hozzávalóit külön-külön keverjük össze. A tojásokat válasszuk szét és a fehérjéket habbá verve forgassuk bele a töltelékhez.
Egy konyharuhára vizet spriccelünk vagy fújunk, hogy kissé nyirkos vagy éppen csak nedves legyen és kiterítve ráteszünk 4 darab réteslapot.
Meglocsoljuk az olajjal és gondolatban a 3 részre osztott töltelék 1/3-át rátéve egy kanállal elosztjuk, elsimítjuk a lapokon és rászórunk 1 evőkanál búzadarát.
A konyharuha segítségével feltekerjük és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, hogy ha lehet ne érjenek össze!
A rétesek tetejét megkenjük a felvert tojás és tejföl keverékével és 210 fokra előmelegített sütőbe téve 18-20 perc alatt megsütjük.
Az édes-mazsolás réteseket még forrón porcukorral megszórjuk. A sós-kaprosat nem feltétlen kell, bár én egy lehellet porcukrot hintettem rá, mi így szeretjük.
Miután picit hűlt, kissé srégen szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
