Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós rétesek recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 24 darab réteslap

Édes-mazsolás töltelék:

  • 60 dkg túró
  • 2 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 2 csomag vaníliás cukor vagy
  • 2 tojás
  • 1 citrom héja
  • 2 evőkanál mazsola
  • 3 evőkanál búzadara
  • 3 evőkanál olaj

Sós-kapros söltelék:

  • 60 dkg túró
  • 1 evőkanál kapor
  • só
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál búzadara
  • 3 evőkanál olaj

Kenéshez:

  • 1 tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • csipet só

Elkészítése

A töltelék hozzávalóit külön-külön keverjük össze. A tojásokat válasszuk szét és a fehérjéket habbá verve forgassuk bele a töltelékhez.

Egy konyharuhára vizet spriccelünk vagy fújunk, hogy kissé nyirkos vagy éppen csak nedves legyen és kiterítve ráteszünk 4 darab réteslapot.

Meglocsoljuk az olajjal és gondolatban a 3 részre osztott töltelék 1/3-át rátéve egy kanállal elosztjuk, elsimítjuk a lapokon és rászórunk 1 evőkanál búzadarát.

A konyharuha segítségével feltekerjük és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, hogy ha lehet ne érjenek össze!

A rétesek tetejét megkenjük a felvert tojás és tejföl keverékével és 210 fokra előmelegített sütőbe téve 18-20 perc alatt megsütjük.

Az édes-mazsolás réteseket még forrón porcukorral megszórjuk. A sós-kaprosat nem feltétlen kell, bár én egy lehellet porcukrot hintettem rá, mi így szeretjük.

Miután picit hűlt, kissé srégen szeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/turos-retesek/