Elkészítése
Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 db tojás
- 2 db tojássárgája
- 2 csomag sütőpor
- 1.5 dl tejföl
- csipet só
- 1 db reszelt citrom héja
A töltelékhez:
- 1 kg túró
- 3 csomag vaníliás cukor
- 6 db tojássárgája
- 6 db tojásfehérje habbá verve
- 20 dkg kristálycukor
- 1.5 dl tejföl
- 6 evőkanál búzadara
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag mazsola
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük.
A túrótölteléket összedolgozzuk, a tésztát kinyújtjuk, és a 2/3 részét sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.
Rátesszük a túrótölteléket, és befedjük a tészta 1/3 részével. Villával picit megszurkáljuk, és megkenjük a 2 tojásfehérjével.
Légkeveréses sütőben 200 fokon 10 percig sütjük, aztán még 150 fokon 25 percig.


