Elkészítése
Hozzávalók:
- 200 g búzadara
- 100 g liszt
- 5 dl tej
- 3 tojás
- 125 g túró
- 100 g porcukor
- csipet só
- 1 citrom héja
- 200 g szőlő
- 100 g vaj vagy margarin
Elkészítése:
A búzadarát, lisztet, sót, a tejjel simára keverjük, majd pár órára hűtőbe tesszük. Amikor kivesszük a hűtőből a masszát, hozzákeverjük a túrót, a tojások sárgáját, a leszemezett szőlőt. A végén a cukorral felvert fehérjét is lazán beleforgatjuk a masszába.
A vaj 1/4-ét egy vastag falú, lehetőleg teflonos serpenyőben felforrósítjuk és a massza 1/4-ét belemerjük. Mikor az alja megsült, egy lapáttal négybe vágva megfordítjuk és apróra daraboljuk közben kevergetve, hogy egyformán piruljanak a morzsák. Így járunk el a másik három résszel is.
Tálra szedjük, porcukorral szórva melegen fogyasztjuk.
Jó étvágyat hozzá!

