Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós-szőlős császármorzsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 200 g búzadara
  • 100 g liszt
  • 5 dl tej
  • 3 tojás
  • 125 g túró
  • 100 g porcukor
  • csipet só
  • 1 citrom héja
  • 200 g szőlő
  • 100 g vaj vagy margarin


Elkészítése:

A búzadarát, lisztet, sót, a tejjel simára keverjük, majd pár órára hűtőbe tesszük. Amikor kivesszük a hűtőből a masszát, hozzákeverjük a túrót, a tojások sárgáját, a leszemezett szőlőt. A végén a cukorral felvert fehérjét is lazán beleforgatjuk a masszába.

A vaj 1/4-ét egy vastag falú, lehetőleg teflonos serpenyőben felforrósítjuk és a massza 1/4-ét belemerjük. Mikor az alja megsült, egy lapáttal négybe vágva megfordítjuk és apróra daraboljuk közben kevergetve, hogy egyformán piruljanak a morzsák. Így járunk el a másik három résszel is.

Tálra szedjük, porcukorral szórva melegen fogyasztjuk.
Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/turos-szolos-csaszarmorzsa/