Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Péksütik

Túrós táska

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 60 dkg finomliszt átszitálva 10 dkg vaj megolvasztva 8 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 5 dkg élesztő 2 tojássárgája 2,5-3 dl tej csipetnyi só 1 citrom reszelt héja Túrós töltelék: 50 dkg túró 3 evőkanál búzadara 10 dkg cukor 5 dkg puha vaj 1 csomag vaníliás cukor 2 tojás 1 citrom reszelt […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
lilalicsi
Beküldte: 2017.09.14.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 60 dkg finomliszt átszitálva
  • 10 dkg vaj megolvasztva
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 2,5-3 dl tej
  • csipetnyi só
  • 1 citrom reszelt héja

Túrós töltelék:

  • 50 dkg túró
  • 3 evőkanál búzadara
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg puha vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • ízlés szerint mazsola

Tetejére:

  • 2 tojás
  • 1 teáskanál tejföl


Elkészítése:

Az élesztőt futtassuk fel 1 dl kézmeleg tejben, amihez adjunk egy teáskanál cukrot is.

Amíg ez élesztő dolgozik, addig szitáljuk tálba a lisztet, majd tegyük hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat, sót, a puha vajat, tojássárgákat és végül az élesztőt. A tejet fokozatosan adagolva, kezdjük el dagasztani a tésztát. Lágy, fényes, hólyagokkal teli tésztát dagasszunk, ami a kezünkről leválik.

Meleg helyre téve, tiszta konyharuhával letakarva, kelesszük a duplájára.

Közben készítsük el a tölteléket, amihez a túrót nyomkodjuk át egy szitán, majd tegyük bele a tojások sárgáját és a többi hozzávalóval keverjük jól ki. A habbá vert tojásfehérjét a végén forgassuk bele a töltelékbe.

Borítsuk lisztezett felületre a megkelt tésztát. Nyújtsuk 4-5 mm vastagságúra, majd szeleteljük, 10*10 centiméteres darabokra.

A négyzetek közepére halmozzunk bő egy evőkanál tölteléket, majd a tészta négy sarkát, hajtsuk egymásra és csípjük össze.

Sütőpapírral bélelt tepsire tegyük, kis távolságot hagyva a táskák között, majd meleg helyen kelesszük még 30 percig.

Előmelegítjük a sütőt 170 fokra. A süteményeket megkenjük a felvert tojás és tejföl keverékével és nagyjából 15 perc alatt, készre sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
lilalicsi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is