A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük. Miután a tészta megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, és kb. 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepére diónyi nagyságú tölteléket teszünk, amelyet előzőleg a töltelék hozzávalóinak összekeverésével készítünk el.
A tésztanégyzetek sarkait összefogjuk, és batyu formát alakítunk ki belőle. A batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd meleg helyen még 20 percig pihentetjük, hogy újra megkeljenek. A tetejüket felvert tojással lekenjük, hogy szép aranybarna színt kapjanak sütés közben.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük őket, amíg a batyuk teteje aranybarnára nem sül.