Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrósbatyu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás felverve
  • pici só
  • cukor
  • 1 kávés pohár étolaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • kb 2.5 dl tej

Töltelék

  • 250 g túró
  • 25 g búzadara
  • kristálycukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 0,5 db citrom leve
  • mazsola
Túrósbatyu

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük. Miután a tészta megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, és kb. 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepére diónyi nagyságú tölteléket teszünk, amelyet előzőleg a töltelék hozzávalóinak összekeverésével készítünk el.

A tésztanégyzetek sarkait összefogjuk, és batyu formát alakítunk ki belőle. A batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd meleg helyen még 20 percig pihentetjük, hogy újra megkeljenek. A tetejüket felvert tojással lekenjük, hogy szép aranybarna színt kapjanak sütés közben.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük őket, amíg a batyuk teteje aranybarnára nem sül.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/turosbatyu/