Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejet a cukorral langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A felfuttatott élesztős tejbe beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tojások sárgáját, csipet sót és elkezdjük összeállítani a tésztát. Ha már összeállt a tészta, akkor az olvasztott vaj és olaj keverékét apránként beledolgozzuk. Addig dagasztjuk a tésztát, amíg elkezd hólyagosodni és elválik az edény falától […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2021.09.28.

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Elkészítése

A tejet a cukorral langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

A felfuttatott élesztős tejbe beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tojások sárgáját, csipet sót és elkezdjük összeállítani a tésztát. Ha már összeállt a tészta, akkor az olvasztott vaj és olaj keverékét apránként beledolgozzuk.

Addig dagasztjuk a tésztát, amíg elkezd hólyagosodni és elválik az edény falától és a kezünktől.

A tészta tetejét enyhén meglisztezzük, letakarjuk konyharuhával kb 30 percig meleg helyen kelesztjük.

Amíg kel tészta, addig elkészítjük a túrót tölteléket. A túrót villával összetörjük. Beleszórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, hozzáadjuk a tojásokat, a csipet sót, a búzadarát, a mazsolát és az egészet jól összekeverjük.

Ha megkelt tészta, akkor lisztezett deszkára borítjuk és kb 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd egy tejes bögrével kiszaggatjuk vagy négyzeteket vágunk belőle. A tészta közepébe teszünk egy púpos teáskanál tölteléket, majd a tésztát összecsípjük és gombócot formálunk belőle.

Egy 26 cm-es tortaformát kikenjük olajjal, az alját kibéleljük sütőpapírral és sorban belerakjuk a megtöltött buktákat. A tetejét lekenjük felvert tojással és 30 percig újra kelesztjük.

A sütött 180 fokra előmelegítjük. Ha megkelt a bukta torta, akkor újra lekenjük tojással és betoljuk a sütőbe. Kb 35 percig sütjük vagy amíg szép piros nem lesz.

Még forrón cukros vízzel lekenjük, hogy szép fényes legyen.

A tetejét vaníliás porcukorral megszórjuk még langyosan.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Profiknak Fogás: Desszert
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is