Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Rétesek

Túrós húzott rétes

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg liszt 1 nagy tojás vagy 2 kicsi 3,5 -4 dl közötti langyos víz 1 tk só 2 ek olaj 1 ek ecet A rétestészta kenéséhez: étolaj A túrós töltelékhez: 75 dkg túró 3 dl tejföl ízlés szerint cukor 1 vaníliás cukor A réteslap kenéséhez: étolaj 1,5 dl tejföl Elkészítése: A langyos vízhez […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.09.06.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 nagy tojás vagy 2 kicsi
  • 3,5 -4 dl közötti langyos víz
  • 1 tk só
  • 2 ek olaj
  • 1 ek ecet

A rétestészta kenéséhez:

  • étolaj

A túrós töltelékhez:

  • 75 dkg túró
  • 3 dl tejföl
  • ízlés szerint cukor
  • 1 vaníliás cukor

A réteslap kenéséhez:

  • étolaj
  • 1,5 dl tejföl


Elkészítése:

A langyos vízhez hozzákeverjük a sót és az ecetet.

A lisztet elmorzsoljuk az étolajjal és a tojással, majd apránként hozzáadagoljuk az ecetes-sós vizet. A lisztől függ, hogy mennyi vizet kíván, nekem 3,5 dl kellett.

A tésztát jó hólyagosra dolgozzuk (dagasztógépben is elvégezhetőÖ, majd 3 cipót formálunk belőle.

A tetejét olajjal lekenjük, majd szilikonos sütőpapaírral lefedjük, úgy, hogy ne érje levegő. 25 percet pihetetjük.

Az egyik cipót liszttel meghintett, tiszta abroszra tesszük, a tetejét olajjal bekenjük, majd ezután nagyon vékonyra nyújtjuk.

Óvatosan alányúlva kihúzogatjuk és a széleit egyenesre levágjuk. A másik három tésztalapot ugyanígy készítjük el.

A túrós töltelék hozzávalóit összekeverjük, a réteslapot lekenjük olajjal, majd elszórtan rászórjuk a túrós tölteléket és a terítő segítségével felsodorjuk.

Sütőpapírral bélelet tepsibe tesszük a rudakat, majd étolajjal és tejföllel lekenjük és 180 fokon megsütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Profiknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is