Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós, pudingos kelt kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 kávéskanál só
  • 1 tojássárgája
  • 5 dkg vaj

Töltelék

  • 25 dkg túró
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 tojássárgája
  • 40 g vaníliaízű pudingpor
  • 1 citrom héja

A kiflik tetejére

  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál tej

Elkészítése

Az élesztőt elmorzsoljuk 1 dl cukros tejben és letakarva felfuttatjuk.

A lisztet átszitáljuk és hozzákeverjük a sót. A liszt közepébe ütjük a tojássárgáját, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, olvasztott vajat és a többi tejjel jól kidolgozzuk.

Letakarva duplájára kelesztjük.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük.

Könnyedén átgyúrjuk a megkelt tésztát és 9 darabra osztjuk.

Cipókat formázunk a darabokból, majd oválisra nyújtjuk mindegyiket. A tészta közepére teszünk a töltelékből.

Az alsó felét több helyen bevagdossuk úgy 1 centiméterenként.

A felső felét ráhajtjuk a töltelékre, le is nyomkodjuk. A bevágott részt pedig ráhajtjuk.

Vajazott vagy sütőpapírral fedett tepsire tesszük. A tojás és a tej keverékével megkenjük, majd még 20 percet pihentetjük és 200 fokra melegített sütőben megsütjük.

A tűzhely aljába, egy laposabb, nagyobb lábasba vizet tettem, hogy jó gőzös sütőben süljön.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/turospudingos-kelt-kifli/