Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Ünnepi kenyér (Barhesz)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet átszitáljuk egy nagy tálba. Hozzáadjuk a kihűlt, áttört főtt burgonyát, a sót és jól összekeverjük a liszttel. A közepébe mélyedést készítünk. Az élesztőt 2 dl langyos vízben a cukorral felfuttatjuk. Amikor az élesztő felhabzik, a liszt közepébe öntjük. Elkezdjük lágy tésztává dagasztani, közben fokozatosan hozzáadjuk az étolajat. A tésztát addig dagasztjuk, amíg sima […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.04.27.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztet átszitáljuk egy nagy tálba. Hozzáadjuk a kihűlt, áttört főtt burgonyát, a sót és jól összekeverjük a liszttel. A közepébe mélyedést készítünk.

Az élesztőt 2 dl langyos vízben a cukorral felfuttatjuk. Amikor az élesztő felhabzik, a liszt közepébe öntjük. Elkezdjük lágy tésztává dagasztani, közben fokozatosan hozzáadjuk az étolajat. A tésztát addig dagasztjuk, amíg sima és rugalmas lesz, és elválik a kezünkről és az edény falától.

A kidolgozott tésztát letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és meleg helyen kb. 2 órán át kelesztjük, amíg a duplájára nő.

A megkelt tésztát három egyenlő részre osztjuk, és megsodorjuk. A három tésztahengert összefonjuk, hogy szép fonatot kapjunk. A fonatot lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és további 30 percig kelesztjük.

A megkelt fonat tetejét megkenjük a tojássárgájával, és megszórjuk mákkal.

Sütés:

Előmelegített sütőben, 180-200 °C-on 50-60 percig sütjük, amíg a kenyér aranybarnára sül, és az alja kongó hangot ad, amikor megütögetjük. Ha a teteje túl gyorsan barnulna, sütőpapírral vagy alufóliával letakarhatjuk.

Tálalás:

Az ünnepi barheszt langyosra hűlve kínáljuk. Kiváló önmagában, vajjal, vagy bármilyen étel mellé.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is