Elkészítése
A lisztet tálba szitáljuk, és elkeverjük a sóval. Közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és felöntjük egy kis langyos tejjel. Megvárjuk, míg az élesztő felfut, majd hozzáadjuk a maradék langyos tejet és a tojást, és jól bedagasztjuk. Közepesen lágy tésztát kapunk. Végül beledagasztjuk az olvasztott vajat.
Ha túl lágy lenne a tészta állaga, egy kevés lisztet adunk hozzá. Lisztezett deszkán jól átgyúrjuk, majd letakarva egy órán át kelesztjük. A megkelt tésztát 8 egyenlő cipóra osztjuk. A cipókat egyenként kör alakúra, vékonyra (kb. 2-3 mm vastagra) nyújtjuk, így nagyjából 15-20 cm átmérőjű köröket kapunk.
Az egyik korongot megkenjük lágy, sós vajjal, majd rátesszünk egy sima korongot, és sodrófával kissé lapogatjuk, hogy jól összeragadjanak. Az így kapott tésztakorongot 8 cikkre vágjuk, a szélesebb végükbe egy kis sajtdarabot teszünk, és kiflivé tekerjük.
A maradék tésztacipókkal ugyanígy járunk el. A kifliket sütőpapírral borított tepsibe helyezzük, tetejüket megkenjük pici vízzel elkevert tojássárgájával, és megszórjuk reszelt sajttal. Meleg helyen, konyharuhával lefedve további 20 percig kelesztjük. Hideg sütőbe tesszük, a hőfokot 170 fokra állítjuk, és kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

