Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vaníliafelfújt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3,5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg búzadara
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 15 dkg cukor

Az öntethez (opcionális)

  • 0,5 üveg meggybefőtt
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál vaníliaízű pudingpor

Elkészítése

A forró tejbe beletesszük a vajat, a búzadarát, és a vaníliás cukrot, majd sűrűre főzzük az egészet. Miután a keverék kihűlt, a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját is. Ezt a tojásos keveréket óvatosan összedolgozzuk a kihűlt búzadarás péppel.

Az így elkészült masszát kivajazott, kilisztezett tűzálló tálba öntjük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz.

Meggyöntet

A meggyöntet elkészítéséhez 3 evőkanál meggylét összekeverünk a cukorral és a pudingporral, majd ezt hozzáöntjük a többi meggyléhez. Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük a keveréket.

A megsült desszertet a meggyöntettel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/vaniliafelfujt/