A forró tejbe beletesszük a vajat, a búzadarát, és a vaníliás cukrot, majd sűrűre főzzük az egészet. Miután a keverék kihűlt, a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját is. Ezt a tojásos keveréket óvatosan összedolgozzuk a kihűlt búzadarás péppel.
Az így elkészült masszát kivajazott, kilisztezett tűzálló tálba öntjük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz.
Meggyöntet
A meggyöntet elkészítéséhez 3 evőkanál meggylét összekeverünk a cukorral és a pudingporral, majd ezt hozzáöntjük a többi meggyléhez. Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük a keveréket.
A megsült desszertet a meggyöntettel tálaljuk.