Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vaníliakrémes képviselőfánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Recept 20 db kicsi képviselőfánkhozTészta

  • 1,5 dl víz
  • 1 csipet só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 60 g margarin
  • 100 g finomliszt
  • 4 db tojás

Töltelék

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 dl tej
  • 1 csomag habpor
  • 1,5 dl tej

Csoki máz

  • 1 tábla tejcsoki
  • 0,5 dl olaj
Vaníliakrémes képviselőfánk

Elkészítése

A vizet felforraljuk a sóval, cukorral és margarinnal. Amikor forr, beletesszük a lisztet és erőteljesen összekeverjük, majd mérsékelt tűzön, állandóan kevergetve addig pirítjuk, amíg a massza el nem válik az edény falától. A tűzről levéve belekeverünk 1 tojást, majd hagyjuk majdnem teljesen kihűlni. Áttesszük egy keverőtálba, és egyenként beledolgozzuk a maradék 3 tojást, a legjobb, ha elektromos habverővel csináljuk.

Sütőpapírral kibélelünk egy nagyobb tepsit. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztából két kiskanál segítségével kis halmokat teszünk, 3-4 cm-re egymástól. 25-30 percig sütjük, közben a sütő ajtaját nem szabad kinyitni! Amikor a tésztánk szép barnára sült, kivesszük, és azonnal levágjuk a tetejét.

A töltelékhez a habport a hátoldalán leírtak alapján elkészítjük. A pudingot 3 dl tejjel főzzük meg. Amikor kihűlt a puding, összekeverjük a tejszínhabbal és beletöltjük a tésztába. Visszarakjuk a tészta tetejét, és meglocsoljuk felolvasztott csokoládéval.

A csokimázhoz gőzfürdő felett felolvasztjuk a tábla csokit az olajjal.

Remélem, érthető lett. Nagyon egyszerű és finom. Én most csináltam először, de nem utoljára.

A receptet küldte: Némethné Dránovics Anita

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/vaniliakremes-kepviselofank/