Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vaníliapudingos-barackos pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál tejföl

Töltelékhez

  • 4,5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1,5 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 10 szem őszibarack

Elkészítése

A lisztet, a sütőport és a porcukrot egy tálban elkeverjük, majd a puha margarint apró kockákra vágva hozzáadjuk, és elmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt is, majd összegyúrjuk a tésztát.

A tészta kétharmadát nagy lyukú reszelőn a pitesütő aljába reszeljük, egyenletesen eloszlatjuk és az oldalára is felnyomkodjuk. Hűtőbe tesszük fél órára a maradék tésztával együtt.

A pudingport csomómentesre keverjük a tejjel és a cukorral, majd kis lángon felfőzzük, amíg besűrűsödik, majd teljesen kihűtjük.

A kihűlt pudingot ráöntjük az elősütött tésztára, a barackokat feldaraboljuk, és elosztjuk a puding tetején. Ráreszeljük a maradék tésztát, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/vaniliapudingos-barackos-pite/