Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vaníliás csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 0,5 dkg só
  • 0,5 evőkanál ecet
  • 1,25 dl víz

Vagy

  • 1 csomag leveles tészta

A krémhez

  • 6 dl tej
  • 12 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 10 dkg mazsola

Elkészítése

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd 30 percig pihentetjük. Ezután kinyújtjuk, és szimpla, majd dupla hajtogatásokat végzünk négyszer, minden hajtogatás után 30 perc pihentetéssel. Végül a tésztát vékonyra kinyújtjuk.

A krém elkészítése:

A mazsolát a cukros tejben elkezdjük főzni, majd hozzáadjuk a vaníliás pudingport, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. A krémet hagyjuk kihűlni.

A kinyújtott tésztát megkenjük a vaníliás-mazsolás krémmel, majd szorosan feltekerjük. Az így kapott tekercset ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

Előmelegített sütőben 200 fokon aranybarnára sütjük.

Tálaláskor a süteményt porcukorral megszórjuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/vanilias-csiga/