Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Vaníliás-csokis szalagos fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a krém elkészítésével kezdjük. A vaj és a mogyorókrém kivételével az összes hozzávalót egy edénybe tesszük, majd folyamatosan kevergetve besűrűsítjük. A kész krémet hűtsük ki teljesen. A tésztához a lisztet a cukorral, sóval majd az élesztővel elkeverjük. A tejet a vajjal együtt felmelegítjük és ezt is hozzáadjuk, majd a tojást is. Eldolgozzuk kézzel az […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2019.02.12.

Tészta

Krém​

Sütéshez​​

Elkészítése

Először a krém elkészítésével kezdjük. A vaj és a mogyorókrém kivételével az összes hozzávalót egy edénybe tesszük, majd folyamatosan kevergetve besűrűsítjük. A kész krémet hűtsük ki teljesen.

A tésztához a lisztet a cukorral, sóval majd az élesztővel elkeverjük. A tejet a vajjal együtt felmelegítjük és ezt is hozzáadjuk, majd a tojást is. Eldolgozzuk kézzel az egészet és tovább dagasztjuk még pár percig. Én kézzel dolgoztam, nem volt nehezebb és csak pár percet vett igénybe.

Lefedve 40 percig kelesztjük.

Kinyújtjuk kb 1 cm vastagra a tésztát és fánkszaggatóval vagy pohárral kb 8 cm-es korongokat szaggatunk belőle.

Zsírpapírra vagy szilikonos lapra tesszük, majd további 30-35 percig kelesztjük letakarva.

Olajat hevítünk és kisütjük a fánkokat benne.

Arra figyeljünk, hogy csak gyöngyözzön az olaj, közepesnél kisebb erősségű fokozaton vagy lángon süssük. Mivel hamar megsül, nehogy megégjen!

Hagyjuk hűlni, közben a kétféle krémet elkészítjük. Ehhez az elkészült krémet a vajjal kihabosítjuk, majd elfelezzük. Az egyik feléhez mogyorókrémet adunk és jól összekeverjük.

Habzsákba töltjük a krémeket. A kihűlt fánkokat éles késsel félbe vágjuk, majd megtöltjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is