Először a krém elkészítésével kezdjük. A vaj és a mogyorókrém kivételével az összes hozzávalót egy edénybe tesszük, majd folyamatosan kevergetve besűrűsítjük. A kész krémet hűtsük ki teljesen.
A tésztához a lisztet a cukorral, sóval majd az élesztővel elkeverjük. A tejet a vajjal együtt felmelegítjük és ezt is hozzáadjuk, majd a tojást is. Eldolgozzuk kézzel az egészet és tovább dagasztjuk még pár percig. Én kézzel dolgoztam, nem volt nehezebb és csak pár percet vett igénybe.
Lefedve 40 percig kelesztjük.
Kinyújtjuk kb 1 cm vastagra a tésztát és fánkszaggatóval vagy pohárral kb 8 cm-es korongokat szaggatunk belőle.
Zsírpapírra vagy szilikonos lapra tesszük, majd további 30-35 percig kelesztjük letakarva.
Olajat hevítünk és kisütjük a fánkokat benne.
Arra figyeljünk, hogy csak gyöngyözzön az olaj, közepesnél kisebb erősségű fokozaton vagy lángon süssük. Mivel hamar megsül, nehogy megégjen!
Hagyjuk hűlni, közben a kétféle krémet elkészítjük. Ehhez az elkészült krémet a vajjal kihabosítjuk, majd elfelezzük. Az egyik feléhez mogyorókrémet adunk és jól összekeverjük.
Habzsákba töltjük a krémeket. A kihűlt fánkokat éles késsel félbe vágjuk, majd megtöltjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!