Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vaníliás-csokis szalagos fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 300 g finoliszt
  • csipet só
  • 1,5 evőkanál cukor
  • 3,5 g instant élesztő
  • 1 dl tej (meleg)
  • 15 g vaj (olvasztva)
  • 1 tojás (nagy vagy 2 kicsi)

Krém​

  • 400 ml tej
  • 3 tojás (nagy vagy 4 kicsi)
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • 100 g cukor
  • vanília kivonat (vagy őrölt vanília)
  • 1,5 evőkanál vaj
  • 1,5 evőkanál mogyorókrém (ha csokisat szeretnénk)

Sütéshez​​

  • 0,5 liter olaj

Elkészítése

Először a krém elkészítésével kezdjük. A vaj és a mogyorókrém kivételével az összes hozzávalót egy edénybe tesszük, majd folyamatosan kevergetve besűrűsítjük. A kész krémet hűtsük ki teljesen.

A tésztához a lisztet a cukorral, sóval majd az élesztővel elkeverjük. A tejet a vajjal együtt felmelegítjük és ezt is hozzáadjuk, majd a tojást is. Eldolgozzuk kézzel az egészet és tovább dagasztjuk még pár percig. Én kézzel dolgoztam, nem volt nehezebb és csak pár percet vett igénybe.

Lefedve 40 percig kelesztjük.

Kinyújtjuk kb 1 cm vastagra a tésztát és fánkszaggatóval vagy pohárral kb 8 cm-es korongokat szaggatunk belőle.

Zsírpapírra vagy szilikonos lapra tesszük, majd további 30-35 percig kelesztjük letakarva.

Olajat hevítünk és kisütjük a fánkokat benne.

Arra figyeljünk, hogy csak gyöngyözzön az olaj, közepesnél kisebb erősségű fokozaton vagy lángon süssük. Mivel hamar megsül, nehogy megégjen!

Hagyjuk hűlni, közben a kétféle krémet elkészítjük. Ehhez az elkészült krémet a vajjal kihabosítjuk, majd elfelezzük. Az egyik feléhez mogyorókrémet adunk és jól összekeverjük.

Habzsákba töltjük a krémeket. A kihűlt fánkokat éles késsel félbe vágjuk, majd megtöltjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/vanilias-csokis-szalagos-fank/