Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Nagyi receptjei

Vaníliás fonott kalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vaníliás fonott kalács a klasszikus kalács édesség változata, amelyet a vaníliás cukor tesz különlegessé és illatossá. Puha, foszlós tésztája miatt nemcsak reggelire, hanem ünnepi asztalra is remek választás. Vajjal, lekvárral vagy akár magában fogyasztva is finom.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Beküldte: 2013.10.23.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztet egy nagy dagasztótálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk. Ide szórunk egy kevés kristálycukrot és vaníliás cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Langyos tej felével felöntjük, és hagyjuk felfutni.

Ezután hozzáadjuk a maradék tejet, a cukrot, a sót, a tojásokat és a felolvasztott vajat. Alaposan kidolgozzuk a tésztát, majd letakarva fél órát kelesztjük. Ha megkelt, finoman visszanyomkodjuk, és újabb fél órán át pihentetjük.

A tésztát két részre osztjuk, majd mindkét részt három egyforma darabra vágjuk. Rudakat sodrunk belőlük, és szépen összefonjuk. A kész fonatokat vajazott tepsibe tesszük, a tetejét felvert tojással megkenjük, vaníliás cukorral megszórjuk, majd előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.

Tipp

A kalácsot ízesíthetjük reszelt citromhéjjal vagy mazsolával is. Ha ünnepibb formát szeretnénk, megszórhatjuk mandulaforgáccsal a sütés előtt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is