Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vaníliás-ribizlis csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 8 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 1 csomag instant élesztő
  • 6 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • csipet só

Ribizliszósz

  • 400 g ribizli (fagyasztott vagy friss)
  • 80 g cukor
  • 15 g kukoricakeményítő
  • 1 kávéskanál kardamom
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál reszelt citromhéj

Puding

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 7 dl tej
  • 6 evőkanál cukor

Elkészítése

A cukrot és a porélesztőt összekeverjük a langyos tejjel, majd hagyjuk felfutni. A liszthez hozzákeverjük az élesztős tejet, a puha vajat, a sót és a tojást. Kézzel vagy géppel bedagasztjuk, majd hagyjuk a duplájára kelni letakarva.

A ribizlit a cukorral együtt felforraljuk, majd a keményítővel (amit kevés vízzel elkevertünk előtte) besűrítjük. Hozzáadjuk a fűszereket.

Elkészítjük a pudingot a szokásos módon.

A tésztát enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk, 4/5-ét megkenjük pudinggal, majd ribizliszósszal és a töltelékkel megkent irányból feltekerjük. 2,5-3 cm vastag karikákra vágjuk, majd megszórjuk aprított pisztáciával.

Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába tesszük és 15 percig hagyjuk pihenni.

Előmelegített sütőben (180°C) 25-30 perc alatt megsütjük (tortaformában kb + 10 perc kell még neki).

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/vanilias-ribizlis-csiga/