Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Vaníliás túrókrémmel töltött rudak

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók Tészta: 0,5 kg liszt 5 dkg vaj 6 dkg porcukor 2,5 dkg élesztő 2,5 dl tej 2 ojás csipet só Töltelék: 1 cs vaníliás pudingpor 4+2 ek cukor 4 dl tej 25 dkg túró 10 dkg vaj Tetejére: 1 tojás étcsokoládé Elkészítése: Kezdjük a töltelékkel, hogy legyen ideje kihűlni. A pudingot a 4 ek […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.11.27.

Elkészítése

Hozzávalók
Tészta:

  • 0,5 kg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 2 ojás
  • csipet só

Töltelék:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 4+2 ek cukor
  • 4 dl tej
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg vaj

Tetejére:

  • 1 tojás
  • étcsokoládé

Elkészítése:

Kezdjük a töltelékkel, hogy legyen ideje kihűlni. A pudingot a 4 ek cukorral és 1 dl tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet elkezdjük forralni, majd hozzáöntjük a kikevert pudingot és az egészet besűrítjük. Félretesszük hűlni. A túrót 2-3 ek cukorral villával összetörjük és elkeverjük. Hozzáadjuk a puha, de nem folyós vajat és habverővel összedolgozzuk. Mehet bele a legalább langyosra hűlt puding is, és ezzel is alaposan összedolgozzuk. Megkóstoljuk, ha nem elég édes, porcukorral még javíthatunk rajta. Félretesszük, jöhet a tészta.

A lisztet a dagasztó tálba szórjuk. Közepében kis fészket alakítunk ki, beletesszük a porcukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, majd ráöntjük a meglangyosított tejet . Hagyjuk, hogy felfusson (15 perc). Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd sima tésztává gyúrjuk. (Ha nincs gép, kézzel is összeállíthatjuk a tésztát.)

Cipót formálunk belőle és meleg helyen duplájára kelesztjük. Ezután lisztezett felületre borítjuk és 8-10 egyenlő részre osztjuk. (Ha 8, akkor olyan nagyok lesznek, mint nekem, de szerintem ennél kisebb is bőven megteszi, így én legközelebb már 10 részre szedném.)

Egyenként téglalappá nyújtjuk a gombócokat és jól megkenjük a töltelékkel. Ne kenjük be az egészet, az egyik hosszanti oldalánál hagyjunk helyet, hogy feltekerésnél ne folyjon ki a töltelék. Ha megkentük, a 2 rövid oldalt picit behajtjuk, majd a töltelékkel megkent hosszú oldaltól kezdve feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk mind a 8-10 rudacskát. Lekenjük kevés vízzel elkevert tojással mindenhol és 30 percig meleg helyen tovább pihentetjük (ez lehet a sütőben, 50 fokon), majd újra lekenjük a felvert tojással és 200 fokos sütőbe tolva 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Kissé hagyjuk hűlni, majd olvasztott csokival megcsurgathatjuk, ám nem kötelező.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is