Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vaníliás zsemle recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 2 dl tej
  • 2 kávéskanál cukor
  • 6 gramm élesztő
  • 7,5 dkg vaj
  • 3 evőkanál cukor
  • 7 dl liszt
  • 1 db tojás

Krém

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • cukor
  • olvasztott vaj
  • cukor
Vaníliás zsemle

Elkészítése

2 dl langyos tejben feloldunk 2 mk cukrot és 6 gramm szárított élesztőt. Kikeverünk 7,5 dkg vajat 3 evőkanál cukorral. Hozzáöntjük 7 dl lisztet, a felfuttatott élesztőt, 1 tojást, és jól kidagasztjuk. Fél órát kelesztjük.

1 vaníliás pudingport felfőzünk 3-3,5 dl tejjel, ízlés szerint cukorral. A krémet hagyjuk kihűlni. A tésztából pedig 10 gombócot formázunk. Sütőpapírral fedett tepsire rakjuk, és letakarva további 20 percig kelesztjük. A krémet habzsákba töltjük, és a habzsák csőrét a tésztába szúrva annyi krémet teszünk bele, ami éppen kicsordul a zsemle tetején.

Előmelegített sütőben pirosra sütjük. A zsemléket még forrón megkenjük olvasztott vajjal, és azonnal megszórjuk kristálycukorral.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/vanilias-zsemle/