2 dl langyos tejben feloldunk 2 mk cukrot és 6 gramm szárított élesztőt. Kikeverünk 7,5 dkg vajat 3 evőkanál cukorral. Hozzáöntjük 7 dl lisztet, a felfuttatott élesztőt, 1 tojást, és jól kidagasztjuk. Fél órát kelesztjük.
1 vaníliás pudingport felfőzünk 3-3,5 dl tejjel, ízlés szerint cukorral. A krémet hagyjuk kihűlni. A tésztából pedig 10 gombócot formázunk. Sütőpapírral fedett tepsire rakjuk, és letakarva további 20 percig kelesztjük. A krémet habzsákba töltjük, és a habzsák csőrét a tésztába szúrva annyi krémet teszünk bele, ami éppen kicsordul a zsemle tetején.
Előmelegített sütőben pirosra sütjük. A zsemléket még forrón megkenjük olvasztott vajjal, és azonnal megszórjuk kristálycukorral.