Elkészítése
Hozzávalók
A tésztához:
- 25 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 6 g sütőpor
- 1/2 dl tej
- 5 evőkanál étolaj
- 25 dkg liszt
Töltelékhez:
- 1 evőkanál olaj
- 4 ek porcukor
- 2 ek kakaópor
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd egy nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral. A töltelékhez a kakaóport összekeverjük a porcukorral.
A túrót összekeverjük a porcukorral, a tejjel, az olajjal, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és összegyúrjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk, körülbelül 3mm vastagra. Megkenjük olajjal, majd rászitáljuk az előzőleg összekevert tölteléket.
Feltekerjük mint a bejglit, majd 1,5 cm vastag szeleteket vágunk belőle. A sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk és megsütjük.
Nagyon finom,gyorsan elkészíthető, kellemesen puha. Érdemes dupla adagban elkészíteni,mert villám gyorsan elfogy.

