Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Virágfánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 tojás
  • 3 evőkanál rizsliszt vagy rétesliszt
  • 3 evőkanál finomliszt
  • csipet só
  • 1 dl tej
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése

Simára keverjük az alapanyagokat, hogy sűrű palacsintatészta állagú legyen.

A tészta sűrűsége sok mindentől függ: tojás nagysága, tej zsírtartalma, liszt minősége. Lehet, hogy valamiből több-kevesebb kell bele. A lényeg, hogy jó sűrű legyen a massza és meleg a sütővas. De ne túl forró,

mert a palacsinta massza a tálban megköt körülötte.

Arra kell vigyázni, hogy ne merítsük bele a masszába teljesen a formát. A teteje maradjon ki, így szinte egy kis rázással lejön.

Melegítsük elő az olajban a masszát, majd mártsuk bele a masszába, majd tegyük bele az olajba és amikor már kissé megszilárdult, akkor rázzuk le a formáról és süssük szép pirosra.

Az olajat időnként pótolni kell!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/viragfank/