Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Virslis csónakok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg finomliszt
  • 1 kávéskanál só
  • 1,5 csomag szárított élesztő
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál tejföl
  • langyos víz
  • mustár
  • 1 kg füstölt virsli
  • 20 dkg sajt

Elkészítése

A lisztet átszitáljuk és a közepén egy mélyedést készítünk, amibe beleteszünk minden hozzávalót. Kis adagokban langyos víz hozzáadásával (kb 5 dl) összegyúrjuk és dagasztjuk kb 10 percig. Közepesen puha, a kezünktől és az edény falától elváló tésztát kell kapnunk.

A kész tésztát letakarva 60 percig pihentetjük, kelesztjük.

Ezután lisztezett felületre borítjuk és 1 cm vékonyra kisodorjuk. 6 cm széles és a virslik hosszúságától 1-1 cm-rel hosszabb téglalapokra vágjuk.

Minden téglalapra mustárcsíkot nyomunk, amibe belehelyezünk egy (ha nem műbeles, akkor lebőrözött) virslit és a tészta széleit felfelé hajtva, csónakszerű formára összecsípjük.

A sütőt előmelegítjük 190 fokra.

Egy sütőpapírral bélelt lemezre kellő távolságban egymástól rátesszük a csónakokat és vastagon megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőbe téve 25-28 perc alatt megsütjük (szép piros legyen).

Ez a péksütemény másnapra is puha marad, tökéletes tízórainak.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/virslis-csonakok/