Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Felfújtak

Vitaminfelfújt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Nyáron tehetünk bele 2-3 fej párolt karalábét, illetve egy maréknyi párolt zöldborsót is, hogy tarkább legyen a felfújt. Külön-külön, sós vízben puhára főzzük a karfiolt és a kelbimbót, majd lecsepegtetjük. Karikákra vágjuk a kemény tojásokat. Laskára vágjuk a sonkát vagy a húst. Simára keverjük a tojássárgáját a tejföllel, a reszelt sajt háromnegyed részével, fűszerezzük, majd […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.04.22.

Hozzávalók

Elkészítése

Nyáron tehetünk bele 2-3 fej párolt karalábét, illetve egy maréknyi párolt zöldborsót is, hogy tarkább legyen a felfújt.

Külön-külön, sós vízben puhára főzzük a karfiolt és a kelbimbót, majd lecsepegtetjük. Karikákra vágjuk a kemény tojásokat. Laskára vágjuk a sonkát vagy a húst. Simára keverjük a tojássárgáját a tejföllel, a reszelt sajt háromnegyed részével, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a tojások habbá vert fehérjét.

Kikenjük a vaj felével a tűzálló tálat, beleterítjük a kelbimbót, rárakjuk a húsdarabokat és a tojáskarikákat, meghintjük a maradék apróra tördelt vajjal, meglocsoljuk az olajjal, majd ráöntjük a tejfölös-sajtos mártás felét. Sorban rárakjuk a rózsáira szedett karfiolt, ismét bevonjuk mártással, és meghintjük a maradék reszelt sajttal. A forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul (180 fokon kb. 20-25 perc).

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Cukormentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is