Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vitaminfelfújt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg kel­bimbó (mirelit is lehet)
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 15 dkg sonka (főtt füstölt hús vagy maradék sült hús)
  • 2 db kemény tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 diónyi vaj
  • só
  • bors
  • vegeta
  • 50 dkg karfiol
  • 2 nyers tojás

Elkészítése

Nyáron tehetünk bele 2-3 fej párolt karalábét, illetve egy maréknyi párolt zöldborsót is, hogy tarkább legyen a felfújt.

Külön-külön, sós vízben puhára főzzük a karfiolt és a kelbimbót, majd lecsepegtetjük. Karikákra vágjuk a kemény tojásokat. Laskára vágjuk a sonkát vagy a húst. Simára keverjük a tojássárgáját a tejföllel, a reszelt sajt háromnegyed részével, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a tojások habbá vert fehérjét.

Kikenjük a vaj felével a tűzálló tálat, beleterítjük a kelbimbót, rárakjuk a húsdarabokat és a tojáskarikákat, meghintjük a maradék apróra tördelt vajjal, meglocsoljuk az olajjal, majd ráöntjük a tejfölös-sajtos mártás felét. Sorban rárakjuk a rózsáira szedett karfiolt, ismét bevonjuk mártással, és meghintjük a maradék reszelt sajttal. A forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul (180 fokon kb. 20-25 perc).

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/vitaminfelfujt/