Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1/2 kg finomliszt 2 dkg élesztő 2 dl tejföl 10 dkg vaj vagy margarin 2 tojássárgája 1 dl tej só 1 citrom héja 20 dkg kristálycukor a hintéshez Elkészítése: Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmor­zsoljuk, majd hozzáadva tejfölt, tojássárgákat, citrom héját és a felfuttatott élesztőt, jól összedolgozzuk, majd kidagasztjuk. Egy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
bozsoilona
Beküldte: 2017.10.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1/2 kg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl tej
  • 1 citrom héja
  • 20 dkg kristálycukor a hintéshez


Elkészítése:

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk.

A lisztet a vajjal elmor­zsoljuk, majd hozzáadva tejfölt, tojássárgákat, citrom héját és a felfuttatott élesztőt, jól összedolgozzuk, majd kidagasztjuk.

Egy tiszta terítő közepét megkenjük puha zsírral, beletesszük a tésztát, lazán bekötjük a terítő sarkait, hogy a növekedésnek hely maradjon.

Fakanál nyelére felfüggesztve hideg vízzel telt fazékba tesszük és addig hagyjuk benne (kb fél óra), amíg feljön a víz tetejére.

A deszkát kristálycukorral meghintjük, a tésztát ráborítjuk, apró cipókat vágunk belőle és a cukorban megforgatva formázzuk a tésztát ízlés szerint.

Előmelegített 200 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
bozsoilona
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is