Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Házi kenyerek

Nagyi receptjei

Zabpelyhes kenyérke

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A zabpelyhes kenyérke gyorsan elkészíthető, egyszerű péksütemény, amely kívül ropogós, belül pedig puha. Ideális reggelire, uzsonnára vagy levesek mellé, és különlegessé teszi a zabpehely enyhén diós íze. Nem kell hozzá sok alapanyag, mégis frissen sütve igazi otthoni hangulatot áraszt.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.10.23.

Hozzávalók

A tetejére

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelünk. A lisztet egy nagyobb tálba kimérjük, majd hozzákeverjük a sót, a sütőport és a zabpelyhet. A vajat kis kockákra vágjuk, majd elmorzsoljuk a lisztes keverékben. Ezután hozzáöntjük a tejet, és lágy tésztát gyúrunk belőle.

A tésztát lisztezett felületre borítjuk, és addig gyúrjuk, amíg rugalmas nem lesz. Kinyújtjuk kb. 15 cm átmérőjű körre, majd a tetejét éles késsel cikkekre osztjuk. Megkenjük egy kevés tejjel, és megszórjuk zabpehellyel.

Az előmelegített sütő középső rácsán 20–25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A tésztába keverhetünk egy marék napraforgómagot vagy lenmagot is, így még tartalmasabb és egészségesebb lesz. Frissen, egy kevés vajjal megkenve a legfinomabb.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is