Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelünk. A lisztet egy nagyobb tálba kimérjük, majd hozzákeverjük a sót, a sütőport és a zabpelyhet. A vajat kis kockákra vágjuk, majd elmorzsoljuk a lisztes keverékben. Ezután hozzáöntjük a tejet, és lágy tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát lisztezett felületre borítjuk, és addig gyúrjuk, amíg rugalmas nem lesz. Kinyújtjuk kb. 15 cm átmérőjű körre, majd a tetejét éles késsel cikkekre osztjuk. Megkenjük egy kevés tejjel, és megszórjuk zabpehellyel.
Az előmelegített sütő középső rácsán 20–25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
A tésztába keverhetünk egy marék napraforgómagot vagy lenmagot is, így még tartalmasabb és egészségesebb lesz. Frissen, egy kevés vajjal megkenve a legfinomabb.
