Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zabpelyhes kenyérke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 22 dkg finomliszt
  • 0,5 kávéskanál sütőpor
  • 0,5 kávéskanál só
  • 3 dkg zabpehely
  • 3 dkg vaj
  • 12 ml tej

A tetejére

  • tej
  • zabpehely

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelünk. A lisztet egy nagyobb tálba kimérjük, majd hozzákeverjük a sót, a sütőport és a zabpelyhet. A vajat kis kockákra vágjuk, majd elmorzsoljuk a lisztes keverékben. Ezután hozzáöntjük a tejet, és lágy tésztát gyúrunk belőle.

A tésztát lisztezett felületre borítjuk, és addig gyúrjuk, amíg rugalmas nem lesz. Kinyújtjuk kb. 15 cm átmérőjű körre, majd a tetejét éles késsel cikkekre osztjuk. Megkenjük egy kevés tejjel, és megszórjuk zabpehellyel.

Az előmelegített sütő középső rácsán 20–25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A tésztába keverhetünk egy marék napraforgómagot vagy lenmagot is, így még tartalmasabb és egészségesebb lesz. Frissen, egy kevés vajjal megkenve a legfinomabb.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/zabpelyhes-kenyerke/