Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Piték, lepények

Zabpelyhes-sárgarépás lángos

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 30 dkg finomliszt 3 dkg friss élesztő 1 dl tej (langyos) 1 csipet cukor 10 dkg zabpehelyliszt 2 db burgonya (főtt) 1 ek napraforgó olaj 1 tk só 3 közepes sárgarépa Sütőzsiradék 5 dl napraforgó olaj Elkészítése: Az élesztőt 1 dl tejben, egy csipet cukorral megkelesztjük. A liszt közepébe mélyedést alakítunk ki, beleöntjük a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2017.01.21.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 dl tej (langyos)
  • 1 csipet cukor
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 2 db burgonya (főtt)
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 1 tk só
  • 3 közepes sárgarépa
  • Sütőzsiradék
  • 5 dl napraforgó olaj


Elkészítése:

Az élesztőt 1 dl tejben, egy csipet cukorral megkelesztjük.

A liszt közepébe mélyedést alakítunk ki, beleöntjük a megkelt kovászt, hozzátesszük a főtt áttört burgonyát, a sót, a megpucolt, a lereszelt sárgarépát, 1 ek olajat és a langyos tejjel lágyabb kelt tésztát dagasztunk.

A tetejét liszttel megszórjuk, meleg helyen kelesztjük.

Amikor a tészta duplájára kelt, liszttel megszórt munkafelületre borítjuk.

Tenyérnyi darabokra vágjuk, kihúzkodjuk a tészta széleit, és forró olajban kisütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is