Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Rétesek

Zalai fodros mákos-diós rétes

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A zalai fodros mákos-diós rétes különleges, fonott kalács jellegű sütemény, amely mákkal és dióval töltve igazán gazdag ízvilágot ad. A kelt tészta foszlósra sül, a töltelék pedig változatosan alakítható ízlés szerint. Ünnepi alkalmakra és vendégvárásra is nagyszerű választás, mivel egyszerre mutatós és laktató édesség.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.10.27.

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítése

Tészta

Az élesztőt 1 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, porcukrot, olajat, a megkelt élesztőt és a tojások sárgáját. A maradék tejjel sima, rugalmas tésztát dagasztunk, majd 6 egyforma cipót formázunk belőle.

Töltés és formázás

A cipókat egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, majd megszórjuk ízlés szerint cukrozott mákkal vagy cukrozott dióval. A tésztát feltekerjük, és minden cipóval így járunk el.

Két rudat összefonunk, majd a fonott tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 40 percig kelesztjük, hogy szépen megemelkedjen.

Sütés

Előmelegített, 180 °C-os sütőben aranyszínűre sütjük.

Tipp

A fonatokat megszórhatjuk a tetején kevés kristálycukorral vagy dióval, hogy még mutatósabb legyen. A rétes langyosan a legfinomabb, de másnap is puha marad, ha tiszta konyharuhába csomagoljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is