Elkészítése
Tészta
Az élesztőt 1 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, porcukrot, olajat, a megkelt élesztőt és a tojások sárgáját. A maradék tejjel sima, rugalmas tésztát dagasztunk, majd 6 egyforma cipót formázunk belőle.
Töltés és formázás
A cipókat egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, majd megszórjuk ízlés szerint cukrozott mákkal vagy cukrozott dióval. A tésztát feltekerjük, és minden cipóval így járunk el.
Két rudat összefonunk, majd a fonott tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 40 percig kelesztjük, hogy szépen megemelkedjen.
Sütés
Előmelegített, 180 °C-os sütőben aranyszínűre sütjük.
Tipp
A fonatokat megszórhatjuk a tetején kevés kristálycukorral vagy dióval, hogy még mutatósabb legyen. A rétes langyosan a legfinomabb, de másnap is puha marad, ha tiszta konyharuhába csomagoljuk.
