Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Házi zsemlék

Nagyi receptjei

Zsemle Halloween alkalmából

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 50 dkg liszt 2,5 dl tej 2,5 dkg élesztő 1 tk cukor 2 kk só 0,5 dl olaj 2 ek tejföl 2 ek burgonyapehely (vagy 1 nagyobb burgonya) Tetejére: 4 szál ropi Elkészítése: Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a burgonyapelyhet (vagy a megfőtt […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.11.01.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 2 kk só
  • 0,5 dl olaj
  • 2 ek tejföl
  • 2 ek burgonyapehely (vagy 1 nagyobb burgonya)

Tetejére:

  • 4 szál ropi


Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejben a cukorral.

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a burgonyapelyhet (vagy a megfőtt és megtört burgonyát), a felfutott élesztőt, a sót, az olajat, a maradék tejet és a tejfölt. Alaposan kidagasztjuk.

Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, 8 egyenlő részre vágjuk. Csinos zsemléket formázunk. Tenyerünkkel kicsit ellapítjuk. Egy tiszta, hosszabb élű ollóval 7 bevágást ejtünk a zsemléken úgy, hogy a közepükön hagyunk kb 1,5 cm átvágatlan részt. Egy szál ropit eltörünk és a zsemle közepébe szúrjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsi fektetjük. A sütőt előmelegítjük.

A zsemléket 20 percet hagyjuk kelni. Lespricceljük vízzel.

20 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
[box style=”info”]Lassan itt a halloween, bár töklámpást nem szoktunk készíteni, de egy zsemle formában mégis beköszönt hozzánk.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is