Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Zsúrkifli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztája lágy és omlós a túrónak köszönhetően, a belsejében pedig finom lekvár rejlik. Ha vendégeket várunk vagy egy kis házi sütire vágyunk, ezzel biztosan sikert aratunk.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
belubi
Beküldte: 2013.10.28.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a margarint és a túrót, majd az egészet jól összedolgozzuk, amíg egynemű, rugalmas tésztát nem kapunk.

A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd háromszögekre vágjuk. Egy-egy darab közepébe teszünk egy kevés keményebb lekvárt, és a háromszögeket kifli formára feltekerjük. Mindegyiket kicsit meghajlítjuk, majd kivajazott tepsibe sorakoztatjuk őket. Egy tepsire körülbelül 24 darab kifli fér el.

Előmelegített sütőben, 170 fokon 20–25 percig sütjük, amíg szép világosra sülnek. Még forrón porcukorba hempergetjük a kifliket, hogy a cukor rátapadjon.

Tipp

A zsúrkiflit érdemes sűrűbb, keményebb lekvárral tölteni, mert így nem folyik ki sütés közben.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
belubi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is