Elkészítése
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a margarint és a túrót, majd az egészet jól összedolgozzuk, amíg egynemű, rugalmas tésztát nem kapunk.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd háromszögekre vágjuk. Egy-egy darab közepébe teszünk egy kevés keményebb lekvárt, és a háromszögeket kifli formára feltekerjük. Mindegyiket kicsit meghajlítjuk, majd kivajazott tepsibe sorakoztatjuk őket. Egy tepsire körülbelül 24 darab kifli fér el.
Előmelegített sütőben, 170 fokon 20–25 percig sütjük, amíg szép világosra sülnek. Még forrón porcukorba hempergetjük a kifliket, hogy a cukor rátapadjon.
Tipp
A zsúrkiflit érdemes sűrűbb, keményebb lekvárral tölteni, mert így nem folyik ki sütés közben.
