Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Népi gyógymódok meghűlés és nátha ellen 1. rész

Az őszi időszakban, amikor az időjárás percről percre változik és terjednek a vírusos megbetegedések, szinte elkerülhetetlen egy enyhébb nátha, megfázás. Ha a betegség nem durvul el, csupán a zavaró, alkalmazhatjuk a természet patikáját a kúrálásra – ha azonban a betegség nem múlik vagy egyre rosszabb lesz, mindenképpen forduljunk orvoshoz!
Budai István budaiistvan Beküldte: 2014.12.06.

Tüdőtisztító vöröshagyma

Fogyasztása mellett kiemelkedően hatékony lehet az illata. Meghűlés esetén vágjunk fel egy vöröshagymát és csukott szemmel lélegezzük be az illatát – kiváló baktériumölő, görcsoldó hatása van. Ráadásul ha a héjával együtt vágjuk fel, akár mehet is egyből a forrásban lévő vízbe, hogy tea készüljön belőle. Főzzünk 2-3 fejet egy liter vízben 10-15 percig, majd szűrjük át. Pirított cukorral és mézzel ízesítve ízletes keveréket kaphatunk.

Gombaölő fokhagyma

Közismerten tökéletes választás ilyen esetekben a fokhagyma, mely nem csak baktérium- és gombaölő hatásáról híres, hiszen fogyasztásával elmúlik az orrdugulás és az étvágyunk is javulni fog. Fogyaszthatjuk nyersen, pirítósba dörzsölve, de gyakorlatilag bármilyen formájában ideális. Megfázás esetén a fokhagymából is készíthetünk teát: helyezzünk forró feketeteába 2 gerezdet és lefedve hagyjuk állni 10-12 percig, majd melegen fogyasszuk.

[wp_ad_camp_5]

Fertőzésmegelőző fahéj

A fahéj az egyik legjobb fertőzésmegelőző fűszer, nem véletlen, hogy a patikában már kapható kifejezetten fahéjas fogkrém, mely már önmagában is alkalmas arra, hogy megakadályozza a fogszuvasodást. A fahéj azonban nem csak fogaink védelmében kiváló választás, megfázás és nátha esetén is jó segítség: keverjük bele a teába, de akár gyümölcslébe is adagolhatjuk.

Fertőtlenítő méz

A legősibb természetes „gyógyszereink” egyike ez a ragacsos, édes finomság.Elképesztő mennyiségben tartalmaz ásványai anyagokat, vitaminokat, ráadásul kiváló fertőtlenítő hatása van, ezért külsőleg és belsőleg egyaránt jó fertőtlenítőszer. Könnyen emészthető, vértisztító hatású és kiváló baktériumölő.

[wp_ad_camp_5]

Megfázás ellen fogyasszunk naponta háromszor egy-egy nagy kanál mézet: gyulladáscsökkentő, köhögéscsillapító és segít megelőzni, illetve meggyógyítani a náthás megbetegedéseket. Fogyaszthatjuk magában, kenyérre csorgatva vagy éppen teában, kávéban. Mindennapos fogyasztásával erősödik az immunrendszer, kevésbé leszünk fogékonyak a megbetegedésekre, sőt, ha egész évben fogyasztjuk, jó eséllyel a tavaszi meghűlést is elkerülhetjük.

Házi finomságok

Mindezek mellett meghűlésre fogyasszunk házilag készült húslevest forrón, a C-vitamin pótlásaként pedig válasszunk narancsot, grapefruitot, kiwit, továbbá a téli időszakban ideális választás a savanyú káposzta, amit főzés nélkül, savanyúság helyett fogyasszunk megfázás esetén.

A cikk ide kattintva folytatódik!

Budai István budaiistvan Beküldte: 2014.12.06.