Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Áfonyás palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 30 dkg finomliszt
  • 0,5 liter szódavíz (vagy ásványvíz)
  • 3 dl tej
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás
  • 0,5 dl étolaj (langyos )

Töltelék

  • áfonya
  • áfonyalekvár
Áfonyás palacsinta

Elkészítése

A tészta hozzávalóit csomómentesre kikeverem a langyos étolajat is belekeverem. A tésztából egy merőkanálnyit külön veszek és cékla lével megszínezem.

A palacsintatésztát a forró palacsintasütőbe teszem, mivel olaj van a tésztájába a sütőt nem kell olajozni. Kiskanállal pettyeket teszek a tésztára. Átfordítom és mindkét oldalát megsütöm.

Amikor a palacsinták kisültek áfonyalekvárral megkentem és feltekertem.

Áfonya szemekkel és citromfűvel tálaltam.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/afonyas-palacsinta/