Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Almás-diós palacsinta, karamellel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 40 dkg finomliszt 10 dkg tönkölyliszt 2 tojás 3 evőkanál barna nádcukor 5 dl tej 4-5 dl szódavíz 1 mokkáskanál só 1 dl olaj A töltelékhez: 6 közepes alma 3 dkg vaj 10 dkg darált dió 5 dkg mazsola 10 dkg barna nádcukor 1 mokkáskanál fahéj 0,5 dl almapálinka A karamellhez: 5 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
veruss74
Beküldte: 2015.02.15.

Elkészítése

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 10 dkg tönkölyliszt
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál barna nádcukor
  • 5 dl tej
  • 4-5 dl szódavíz
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 dl olaj

A töltelékhez:

  • 6 közepes alma
  • 3 dkg vaj
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg mazsola
  • 10 dkg barna nádcukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 0,5 dl almapálinka

A karamellhez:

  • 5 evőkanál cukor
  • 4 dkg vaj
  • 1 dl tej


Elkészítése:

A liszteket tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, sót, a tojásokat, az olajat, és először kevés tejjel elkezdjük összekeverni, míg galuskatészta állagúvá válik. Majd apránként adogatva a tejet és a szódavizet folyamatosan kevergetve, sima palacsinta tésztává keverjük. Mikor ezzel készen vagyunk, a tésztát fél órát pihentetjük. Addig elkészítjük az alma tölteléket.

Az almákat megtisztítjuk, negyedeljük, és kisebb szeletekre vágjuk. A vajon megpároljuk, közben hozzáadjuk a megmosott mazsolát, cukrot és a pálinkát. Mikor az alma megpárolódott hozzáadjuk a fahéjat és jól összekeverjük.

A tésztát a pihentetés után, pici olajjal kikent palacsinta sütőben egymás után kisütjük.

A cukrot megkaramellizáljuk, majd hozzákeverjük a vajat és jól egyneművé keverve, hozzáadjuk a tejet és addig forraljuk, míg teljesen sima lesz. Tálaláshoz, kissé felmelegítjük, míg újra folyóssá válik.

A palacsintákra szórunk egy kanálnyi darált diót, ráteszünk egy kanálnyi párolt almát, elsimítjuk és négybe hajtva a tányérra tesszük, megszórjuk egy kevés porcukorral és megcsorgatjuk ízlés szerint a karamellel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
veruss74
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is