Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Almás-fahéjas bécsi palacsinta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az előkészületeket a tészta elkészítésével kezdjük: a szitált lisztben elmorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 1 ek cukrot, sót, tejet és a habtejszínt. Ezt követően jól összedolgozzuk és lefedve félretesszük, hogy picit megkeljen. Míg a tészta pihen elkészítjük a mártást: egy edényben a vajat felmelegítjük, közben egy másik edényben felmelegítjük a tejszínt is. A vajhoz hozzáadjuk a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Nixi94
Beküldte: 2021.09.24.

Palacsintatésztához

Mártáshoz

Túrós töltelékhez

Almás töltelékhez

Tepsi kikenéséhez

Elkészítése

Az előkészületeket a tészta elkészítésével kezdjük: a szitált lisztben elmorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 1 ek cukrot, sót, tejet és a habtejszínt. Ezt követően jól összedolgozzuk és lefedve félretesszük, hogy picit megkeljen.

Míg a tészta pihen elkészítjük a mártást: egy edényben a vajat felmelegítjük, közben egy másik edényben felmelegítjük a tejszínt is. A vajhoz hozzáadjuk a lisztet és elkeverjük, majd belekeverjük a vaníliás cukrot, az 1 ek cukrot majd felöntjük a felforralt tejszínnel és csomómentesre keverjük. Ezeket tejföl sűrűségűre felfőzzük és hűlni hagyjuk.

A túrós töltelékkel folytatjuk: a túróhoz hozzáadjuk a tojások sárgáit, a cukrot, vaníliás cukrot, citrom és narancs héját, tejfölt, búzadarát és ezeket is összedolgozzuk.

Az almás tölteléket is elkészítjük: A reszelt almához hozzáadjuk a narancs és citrom levét, hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket majd addig főzzük, míg elpárolog a leve.

Folytatjuk a palacsintatészta elkészítését úgy, hogy hozzáadjuk a tojások sárgáját, az 1 ek cukorral kemény habbá vert tojásfehérjéket és óvatosan összekeverjük.

Ebből az adagból 12 palacsintát kell kapjunk. A tésztát magas hőfokon viszonylag rövid ideig kell sütni.

Míg a palacsinták hűlnek, befejezzük a mártást is: a kihűlt alapunkhoz keverjük a tojássárgáját, a tejfölt és az 1 ek. cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.

Ezt a vastagon kivajazott és zsemlemorzsával szórt 24*36 cm tepsibe öntjük, ebben fognak megmártózni a palacsintáink.

A kisütött palacsintákat túrós töltelékkel megkenjük, majd egy kis csíkban ráhalmozzuk az almás tölteléket és megszórjuk mazsolával, ezt követően szorosan feltekerjük 3 felé vágjuk.

A palacsinta darabokat állítva, szorosan egymás mellé helyezzük a mártásban úgy, hogy a tekercsek közé is jusson egy kis mártás.

180 fokon, előmelegített sütőben 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ha kihűlt, akkor porcukorral díszítsük és tálalhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nixi94
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is