Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás – kelt tésztás palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 3 db tojás
  • 1/2 l tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 db alma
  • csipet só
  • étolaj a sütéshez
  • fahéjas cukor a tálaláshoz


Elkészítése:

Az élesztőt 1 dl langyos, cukrozott tejbe morzsolom és 5 perc alatt habosra futtatom. Közben az almákat egy nagylyukú reszelőn lereszelem.

A liszthez hozzáadom a tojásokat, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a reszelt almát és egy csipet sót. Sűrű palacsintatésztát kapok, amit meleg helyen 45 percig kelesztek.

A megkelt tésztát palcsinta sütőben kisütöm. A kisütött palacsintákat fahéjas cukorral ízesítem és négy részbe hajtom. A megadott mennyiségekből kb. 8 db vastag tésztás, illatos palacsinta készül.

[box style=”info”]Szárított élesztővel is készíthető (ekkor az élesztőt nem kell külön felfuttatni).[/box]

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/almas-kelt-tesztas-palacsinta/