Elkészítése
Az almákat meghámozzuk és lereszeljük. A palacsintatésztát egy kicsit sűrűbbre keverjük ki, majd hozzáadjuk a lereszelt alma egyharmadát. A többi almát egy lábasba tesszük, ráöntjük a bort, majd ízlés szerint adunk hozzá cukrot, valamint belekerül a citrom héja és leve, a fahéj, és a vaníliás cukor is. Fedő alatt főzzük, amíg pépes nem lesz, majd ezzel az almapéppel töltjük meg a palacsintákat.
A megtöltött palacsintákat vajazott, tűzálló tálba vagy tepsibe tesszük, megszórjuk durvára tört vagy vagdalt dióval. Kevés cukrot szórunk rájuk, majd olvasztott margarinnal meglocsoljuk, és sütőbe tesszük, amíg jól át nem melegszenek.
Ha több palacsintát sütünk, akkor a töltelék mennyiségét is növelhetjük, attól függően, ki mennyire szereti megtöltve a palacsintát.
