Elkészítése
Hozzávalók:
- 15 dkg fehér liszt
- 5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 1 dl tej
- 2,5 dl ásványvíz
- 0,5 kg reszelt alma
- 1 tk cukor (vagy 2-3 csepp folyékony édesítő)
- 2 tojás
- 1 citrom reszelt héja
Tálaláshoz:
- porcukor
- fahéj
- gyümölcs
Elkészítése:
Az almát megmossuk, megpucoljuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A lisztből, tojásból és a tejből egy kevés sóval csomómentes palacsintatésztát készítünk. Hozzáadjuk a lereszelt almát, a citrom reszelt héját és a cukrot (vagy édesítőt).
A palacsintasütőt felforrósítjuk, kevés olajjal kikenjük, merünk rá a palacsinta tésztájából, és mindkét oldalát szép világosra sütjük.
Semmiképp ne a legmagasabb hőfokon süssük, mert hamar leég, és a közepe nem sül meg. (Kb. 2 perc az egyik oldala, 1 perc a másik.)
Fahéjjal és cukorral kínáljuk, de adhatunk mellé bármilyen gyümölcsöt is.
Jó étvágyat!


