Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 170 g finomliszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 0,5 kávéskanál só
  • 1 csomag sütőpor
  • 0,5 kiskanál fahéj
  • csipet szerecsendió
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 240 ml tej
  • 1 darab alma (lereszelve)

Elkészítése

Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a felvert tojást és a tejet, végül kavarjuk jól össze az egészet.

Adjuk hozzá a reszelt almát és még egyszer kavarjuk át.

Forrósítsunk fel egy kevés olajat egy serpenyőben és tegyünk egy merőkanállal a palacsintatésztából bele. Vigyázzunk, ne tegyünk túl nagy adagot a serpenyőbe, nehogy leragadjon! Fordítsuk meg és süssük meg a másik oldalát is.

Ha megsült, vegyük ki és tegyük egy tányérra (a tányérra tegyünk egy szalvétát, hogy felszívja az olajat).

Tálaláskor megszórhatjuk fahéjjal és porcukorral.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/almas-palacsinta-3/