Elkészítése
Egy dl tejet elkeverünk a tojásokkal és egy kanál porcukorral. Hozzáadjuk a 25 dkg lisztet, és jól eldolgozzuk. Fokozatosan annyi tejjel vagy szódavízzel (vagy a kettő keverékével) hígítjuk, hogy se túl sűrű, se túl híg tésztát kapjunk.
Alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, ami gyengébbé teszi a tészta állagát. A meghámozott almát lereszeljük, kevés fahéjas cukorral megszórjuk, majd a levét kifacsarjuk, és az almát a palacsintatésztába keverjük. Ha a tészta túl sűrű lenne, tejet vagy vizet adunk hozzá, hogy megfelelő állagú legyen.
A palacsintákat kisütjük; elég vastag tésztájuk lesz. Én porcukorral elkevert dióval töltöttem, de más töltelékkel is ízletes.
Nagyon finom, jó étvágyat!
