Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Almás palacsinta diós töltelékkel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Egy dl tejet elkeverünk a tojásokkal és egy kanál porcukorral. Hozzáadjuk a 25 dkg lisztet, és jól eldolgozzuk. Fokozatosan annyi tejjel vagy szódavízzel (vagy a kettő keverékével) hígítjuk, hogy se túl sűrű, se túl híg tésztát kapjunk. Alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, ami gyengébbé teszi a tészta állagát. A meghámozott almát lereszeljük, kevés fahéjas […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.08.14.

A palacsintatésztához

A sütéshez

A töltelékhez

Elkészítése

Egy dl tejet elkeverünk a tojásokkal és egy kanál porcukorral. Hozzáadjuk a 25 dkg lisztet, és jól eldolgozzuk. Fokozatosan annyi tejjel vagy szódavízzel (vagy a kettő keverékével) hígítjuk, hogy se túl sűrű, se túl híg tésztát kapjunk.

Alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, ami gyengébbé teszi a tészta állagát. A meghámozott almát lereszeljük, kevés fahéjas cukorral megszórjuk, majd a levét kifacsarjuk, és az almát a palacsintatésztába keverjük. Ha a tészta túl sűrű lenne, tejet vagy vizet adunk hozzá, hogy megfelelő állagú legyen.

A palacsintákat kisütjük; elég vastag tésztájuk lesz. Én porcukorral elkevert dióval töltöttem, de más töltelékkel is ízletes.

Nagyon finom, jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is