Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás palacsinta diós töltelékkel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A palacsintatésztához

  • 25 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 1 dl étolaj
  • 3 dl tej
  • szódavíz
  • 1 evőkanál cukor
  • kevés só
  • 50 dkg alma (reszelve )
  • 1 kávéskanál fahéj

A sütéshez

  • olaj

A töltelékhez

  • 15 dkg darált dió
  • porcukor (ízlés szerint )
Almás palacsinta diós töltelékkel

Elkészítése

Egy dl tejet elkeverünk a tojásokkal és egy kanál porcukorral. Hozzáadjuk a 25 dkg lisztet, és jól eldolgozzuk. Fokozatosan annyi tejjel vagy szódavízzel (vagy a kettő keverékével) hígítjuk, hogy se túl sűrű, se túl híg tésztát kapjunk.

Alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, ami gyengébbé teszi a tészta állagát. A meghámozott almát lereszeljük, kevés fahéjas cukorral megszórjuk, majd a levét kifacsarjuk, és az almát a palacsintatésztába keverjük. Ha a tészta túl sűrű lenne, tejet vagy vizet adunk hozzá, hogy megfelelő állagú legyen.

A palacsintákat kisütjük; elég vastag tésztájuk lesz. Én porcukorral elkevert dióval töltöttem, de más töltelékkel is ízletes.

Nagyon finom, jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/almas-palacsinta-dios-toltelekkel/